• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli zvanični razgovori sa MMF-om

Zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda, povodom prve revizije aranžmana iz predostrožnosti, počeli su danas održavanjem plenarnog sastanka u Narodnoj banci Srbije.

Razgovori srpskih vlasti i misije MMF-a u okviru prvog kvartalnog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana počeli su 3. novembra u Beogradu i trajaće do 15. novembra.

Tokom posete misije, koju ovom prilikom predvodi regionalni predstavnik MMF-a za centralnu i istočnu Evropu Mark Alen, biće razmatrana tekuća makroekonomska kretanja u zemlji i izgledi za privredni rast ove i naredne godine, kao i sprovođenje monetarne politike, primena dogovorenih mera fiskalne politike u kontekstu jačanja fiskalne odgovornosti i strukturne mere.

Posebna pažnja biće usmerena na formulisanje okvira budžeta za 2012, usaglašenog s fiskalnim pravilima, kao i na mere ekonomske politike radi ublažavanja spoljnih rizika i eventualnog prenošenja efekata svetske krize na Srbiju.

Aranžman koji je Srbiji odobren 29. septembra u iznosu od 935,4 miliona specijalnih prava vučenja (oko 1,1 milijarde evra) zaključen je iz predostrožnosti, odnosno bez namere da se sredstva koriste, osim u slučaju platno-bilansnih potreba zemlje.

U skladu sa zaključenim aranžmanom, rezultati dogovorenog ekonomskog programa pratiće se kvartalno u okviru šest razmatranja, koja imaju za cilj ocenu napretka ostvarenog u sprovođenju aranžmana i postizanje dogovora o dodatnim merama koje mogu biti potrebne radi postizanja utvrđenog programa, saopštila je NBS.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image