• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalanović: Trgovci reketiraju proizvođače

Mala i srednja preduzeća moraju da plaćaju kako bi im se proizvodi našli na rafovima velikih trgovinskih lanaca i to je nedopustivo, kaže potredsednica Vlade Verica Kalanović.

Potpredsednika Kalanović je upozorila na monopolsku ulogu velikih trgovinskih lanaca najavljući da će Vladi ukazati na taj problem, a da će u parlamentu to pitanje pokrenuti poslanička grupa Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Kalanovićeva je rekla da je tokom jučerašnjeg sastanka sa privrednicima Trstenika i okoline čula od njih da veliki trgovinski lanci "naplaćuju od svake firme 150 do 300 evra za ulistavanje, odnosno ubacivanje proizvoda na svoje rafove, za period od nekoliko meseci".

Potredsednica Vlade za privredu i regionalni razvoj je istakla da je to "nedopustivo" i da bi država trebalo da jača poziciju domaćih proizvoda na tržištu.

"Neki od privrednika imaju više od 100 proizvoda i ako plate po 300 evra ulistavanje postavljaju sebi pitanje - da li uopšte treba da rade", naglasila je Kalanovićeva.

Male firme, prema Kalanović, ne mogu da izdrže takve namete, a upravo od snage malih i srednjih preduzeća (MSP) će u narednom periodu zavisiti jačanje sprke privrede i otvaranje novih radnih mesta, pa programi za podršku tom sektoru moraju da budu prioritetni.

Ona je rekla da realni sektora ima velike probleme i da država mora pažljivije da sluša njihove probleme.

Kalanovićeva je istakla da se veliki broj MSP trenutno bori za opstanak zbog nelikvidnosti.

Mali preduzetnici se, prema potpredsednici Vlade, najviše žale na nepovoljan privredni ambijent, razne takse i parafiskalna opterećenja.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image