• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banatski gas će biti jeftiniji od ruskog?

Zrenjaninski poslovni krug ZREPOK uputio je zahtev čelnicima grada da posreduju kod "Srbijagasa"' i NIS-a da zemni gas sa banatskih nalazišta, zbog lošijeg kvaliteta, bude bar 15 odsto jeftiniji od uvoznog gasa.

Predstavnici ZREPOKA, Regionalne privredne komore, Opšteg udruženja preduzetnika i regionalnog ogranka Unije poslodavaca, naveli su u zahtevu da je ruski gas mnogo kvalitetniji, pa su privreda i brojna domaćinstva u regionu srednjeg Banata u neravopravnom položaju prema ostalim korisnicima u Srbiji, jer lošiji gas plaćaju po istoj ceni kao uvozni.

Podsećajući čelnike Zrenjanina da se domaća gasna polja, pretežno, nalaze u Banatu i da se iz njih, u najvećoj meri, snabdevaju potrošaci u Srednjobanatskom okrugu, podnosioci zahteva predočavaju i to da ruski prirodni gas ima toplotnu vrednost od 34.000 džula po kubnom metru, a domaći između 29.000 i 31.000 džula, a da se fakturisana cena svodi na standardnu vrednost od 33.338 kilodžula.

Navodeći podatke novosadskog Tehnološkog fakulteta, zrenjaninski poslodavci navode i druge parametre koji pokazuju da je domaći gas lošijeg kvaliteta, počev od manjeg sadržaja ugljendioskida do veće relativne gustine.

U "Srbijagasu" do sada nisu pokazali dobru volju za bilo kakve promene, iako korisnici domaćeg gasa imaju velike probleme zbog slabijeg kvaliteta tog energenta i većih troškova održavanja, navode poslodavci, uz zahtev da domaći, banatski gas pojeftini za najmanje 15 odsto, dok mu se kvalitet ne izjednači sa uvoznim.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image