• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad se zadužuje još 57 miliona evra

Odbornici Skupštine grada prihvatili su Odluku o novom zaduživanju Beograda u iznosu od 57 miliona evra s ciljem unapređenja saobraćajne infrastrukture...

Time se grad zadužio kod Evropske banke za obnovu i razvoj za finansiranje dela projekta unapređenja javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture, čija je ukupna vrednost nešto više od 140 miliona evra.

Kreditom od Evropske banke, pored ostalog, biće finansiran produžetak tramvajske mreže preko novog mosta na Savi i na njegovim prilazima, adaptilno upravljanje saobraćajem na koridiru prelaska preko Save, Trg Slavija i podzemni pešački prolaz, ali i rekonstrukcija Bulevara Oslobođenja i tramvajske mreže, kao i modernizacija ulica.

Gradski parlament prihvatio je i Izveštaj o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta grada Beograda u periodu od 1. januara do 30. septembra ove godine.

U tom Izveštaju piše da je od, rebalansom predviđenih, oko 90 milijardi dinara, za prvih devet meseci ove godine realizovano 57,2 odsto, odnosno 51,5 milijardi dinara.

Za prvih devet mesececi ostvareni su ukupni prihodi i primanja od 51,5 milijardi dinara, dok rashodi i izdaci iznose 50,6 milijardi dinara, što je 55,6 odsto godišnjeg plana.

Beograd je dužan da zajam otplaćuje u 12 jednakih polugodišnjih rata, počevši od 21. marta 2015. godine.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image