• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palma daje pare i za otvaranje firmi

Grad Jagodina će u budžetu za narednu godinu obezbediti sredstva za građane koji hoće da otvore porodičnu firmu u iznosu od 3.000 do 7.000 evra po firmi, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma.

Sredstva su bespovratna i biće dostupna u martu, a prednost kod dobijanja sredstava imaće vlasnici porodičnih firmi i zanatlije sa više dece, kao i oni u čijoj je porodici više članova nezaposleno, objasnio je on.

Marković je naglasio da Jagodina vidi šansu u ekonomskom i privrednom razvoju kroz otvaranje porodičnih firmi koje zapošljavaju od jednog do pet radnika i za koje ne trebaju velika ulaganja.

"To će značajno povećati i broj zaposlenih", ocenio je on, ukazujući da je samo do 2004. godine u Jagodini bez posla ostalo 12.000 ljudi, među kojima i vrsni majstori i zanatlije.

"Hoćemo da im pomognemo da od svog rada žive i oni i njihove porodice", poručio je Marković.

Vlasnici će oceniti kojom će se delatnošću baviti novootvorene porodične firme i šta im je najprofitabilnije, a u Jagodini očekuju da će to biti proizvodne i uslužne delatnosti koje su neophodne gradu i u kojima se neće proizvoditi za "lager".

Marković je ponovio da je u Jagodini u poslednjih sedam godina izgrađeno 99 odsto komunalne i sportske infrastrukture, od škola i vrtića do domova kulture, zbog čega je sada moguće izdvojiti sredstva za porodične firme.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image