• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agronomi, ne brinite za posao

Svi koji završe poljoprivredne fakultete u Srbiji dobiće priliku da rade u svojoj struci zahvaljujući programu Vlade Srbije za zapošljavanje mladih agronoma

To je rekao danas ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije Dušan Petrović.

"Naš nacionalni zadatak je da poljoprivreda bude delatnost od koje će moći da se živi. Naša ekonomija ima znatne koristi, jer se u Srbiji više od dva miliona građana bavi poljoprivredom od koje živi oko 800.000 porodica", istakao je Petrović na svečanosti povodom 57 godina od osnivanja Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

U saopštenju iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije navodi se da je Petrović ukazao da je prošle godine Srbija od poljoprivrede zaradila četiri milijarde evra, dok je Holandija, koja je po površini nešto veća od Vojvodine, u isto vreme izvezla poljoprivrednih proizvoda za 62 milijarde dolara.

"Srbija sada, kada je reč o poljoprivredi, liči na neke arapske zemlje pre nego što su počela da eskploatišu naftu i takvo stanje će morati da bude prevaziđeno angažovanjem poljoprivrednih stručnjaka koji će raditi direktno sa poljoprivrednim proizvođačima", ocenio je Petrović.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image