• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fabrika skroba i energije u bivšoj šećerani

U krugu nekadašnje fabrike šećara i Zrenjaninu, Viktorija grupa će do kraja 2012. godine izgraditi novu skrobaru i pogon za paletiranja biomase.

Novosadska Viktorija grupa kupila je, posle stečaja, za 400 miliona dinara ostatak nekadašnje Šećerane na dobroj lokaciji, udaljenoj dva kilometra od centra Zrenjanina , a svega kilometar od postojeće Skrobare, u stečaju.

Nova članica novosadske komapnije nazvana je Vikotorija starć ( strarch-skrob) i do sada je zaposlila 15 radnika koji ucestvuju u izboru savremene opreme za fabriku skroba i sirupa.

Prema proračunima iz kompanije za tri godine će otplatiti investiciju od 50 miliona evra, što zvuči neverovatno u odnosu na dosadašnju praksu.

Direktor marketinga Natalija Kurjak kaže da će rentabilnoj proizvodnji skoba i sirupa umnogome dopineti još jedna nova članica kompanije, Viktorija green energy, sa postrojenjima za paletiranje biomase.

Pokretanjem pogona za paletiranje, biće obezbeđen jeftin energent za rad zrenajiniske fabrike skroba, bečejskog Sojaproteina, fabrike Viktorija Oil u Šidu, a značajan deo će biti usmeren u izvoz.

U Viktorija grupi su izračulani da će objedinjeni sistem nabavke materijala, prerade sirovina, repromaterijala i proizvodnje, značajno umanjeti troškove poslovanja, a veliku koristist će imati i poljoprivrednici, jer je do sada biomasa ostajala neiskorišćena, često i paljena na njivama.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image