• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mekaplast i Drekslmajer dobijaju ugovore

Potpredsednica vlade zadužena za privredu Verica Kalanović uručiće danas ugovore kompanijama koje će u Zrenjanjinu zaposliti 620 radnika.

U 14. krugu Programa za podsticaj direktnim investicijama, podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i SIEPA-e za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika dobile su kompanije Mekaplast i Drekslmajer koje će ukupno investirati u Zrenjaninu više od 13 miliona evra i u naredne tri godine i zaposliti više od 600 radnika, saopštilo je resorno ministarstvo.

Obe kompanije dobile su 5.000 evra podsticaja po novootvorenom radnom mestu.

Mekaplast (Mecaplast Serbia) je holandska kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja delova i sistema za automobilsku industriju.

U svom sastavu Mekaplast za sada poseduje industrijska postrojenja u Španiji, Turskoj, Kini, Italiji, Češkoj, Brazilu, Meksiku, Poljskoj.

Investicioni projekat u Srbiji predstavlja kupovinu i adaptaciju postojećih objekata na oko 3.200 metara kvadratnih metara i izgradnju novog proizvodnog pogona u Zrenjaninu na oko 2.400 kvadratnih metara, u kome će se proizvoditi plastični automobilski delovi.

U Zrenjaninu će se proizvoditi celokupni asortiman plastičnih delova iz portfolija grupe - unutrašnja oprema, spoljašnja oprema (karoserija) i delovi za motore.

Ukupna investicija iznosi 10 miliona evra, što će doprineti otvaranju 120 novih radnih mesta.

Drekslmajer (Draxlmaier) grupa iz Nemačke jedan je od najvećih proizvođača delova i sistema za automobilsku industriju.

Ova kompanija ima veliko međunarodno iskustvo sa 57 proizvodnih lokacija u 21 zemlji u kojima zapošljava više od 36.000 radnika, a glavni klijenti su im „BMW“, „Mercedes“, „General Motors“.

Drekslmajer grupa u Srbiji posluje od 2007. godine i u Zrenjaninu proizvodi kablovske komplete.

Kompanija je odlučila da proširi proizvodnju u Zrenjaninu. Ukupna investicija je 3,2 miliona evra, što će doprineti otvaranju 506 novih radnih mesta.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image