• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promene u "Viktorija grupi"

Stanko Pavlović, jedan od suvlasnika "Viktorija grupe", napušta ovu kompaniju.

Kako saznaje "Blic" razlog za njegov odlazak nije sukob sa akcionarima Milijom Babovićem i Zoranom Mitrovićem, već viđenje razvoja kompanije i odluka da se posveti sopstvenom biznisu.

U "Viktorija grupi" su potvrdili da je kompanija u fazi promene vlasničke strukture i da Popović prodaje svoj udeo ostalim vlasnicima, ali i da ostaje u kompaniji kao član Upravnog odbora.

U saopštenju "Viktorija grupe" navodi se da Zoran Mitrović, kao predsednik UO od 5. decembra preuzima poziciju generalnog direktora, dok će dosadašnji generalni direktor Nikola Vujačić biti njegov savetnik.

Potencijalni vlasnici dela Popovićevog kapitala, osim Babovića i Mitrovića, su i Evropska banka za obnovu i razvoj koja drži 24 odsto firme i biznismen Nandi Ahuja, koji je vlasnik 12 odsto akcija.

Sagovornik "Blica" ističe da će se Popović okrenuti firmi u Šapcu koja je u izgradnji i koja će se baviti proizvodnjom đubriva i cementa. Ona je u vlasništvu "Viktorija grupe", ali će Popoviću najverovatnije pripasti njen deo.

"Viktorija grupa" je jedna od vodećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji i regionu. Agrarni lanac "Viktorija grupe" čine: Sojaprotein, Victoria Oil, Victoria Logistic, Fertil, Luka ad Bačka Palanka, Veterinarski zavod Subotica, Laboratorija Bečej, Victoria – Zorka mineralna đubriva, Victoria Phosphate, Victoria Starch, Riboteks.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image