• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blizu dogovor o otkupu akcija Telekoma

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je dogovor o otkupu 20 odsto akcija Telekoma Srbije od grčkog OTE-a "manje-više postignut".

On je novinarima u Pošti Srbije kazao da će dogovor biti objavljen u kratkom roku ali nije želeo da precizira koliko će biti plaćen taj paket akcija.

Cvetković je kazao da iznos od 300 miliona evra za otkup akcija Telekoma koji pominju mediji nije tačan, ali da je približan.

Premijer je dodao da budžet Srbije neće biti opterećen otkupom akcija Telekoma, niti će biti povećan javni dug.

Čitava operacija preuzimanja akcija biće okončana do kraja godine, što se uklapa i u plan države da se već krajem januara akcije nacionalnog teleoperatera nađu na berzi.

Početkom ove godine na tenderu za prodaju 51 odsto Telekoma Vlada Srbije je za taj paket tražila minimalno 1,4 milijarde evra, dok je austrijska kompanija A1 (Telekom Austrije), jedini učesnik na tenderu, ponudila 950 miliona evra.



Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas i predstavnici Konfederacije slobodnih sindikata (KSS) složili su se danas da je dobro da država bude stopostotni vlasnik kompanije "Telekom Srbija".

"Složili smo se da je dobra ideja države da ona bude stopostotni vlasnik Telekoma i da sami nastavimo da razvijamo taj resurs ne bežeći od toga da jednog dana potražimo ozbiljne strateške partnere", rekao je Đilas.

Pitanje te kompanije bila je jedna od tema sastanka predstavnika DS i Konfederacije slobodnih sindikata, koja okuplja zaposlene u javnom sektoru i velikim sistemima poput "Telekoma Srbija", "Pošte Srbije", EPS-a, NIS-a i drugih.

Đilas je na konferenciji za novinare posle sastanka rekao da je u pitanju jedan u nizu sastanaka DS sa sindikatima u Srbiji, koji imaju ozbiljno članstvo i koji mogu da budu partneri toj stranci.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image