• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugovorena cena otkupa akcija za Telekom

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je ugovorena cena i način otkupa 20 odsto udela grčke kompanije "OTE" u srpskom "Telekomu", ali da nisu završeni razgovori o detaljima poput pravnih formilacija i sigurnosti za obe strane.

Cvetković je rekao, na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Vlade RS, da je ta cena za 40 odsto niža od tražene za naših 51 odsto udela u "Telekomu".

"Mogu da kažem da je ovo dobar posao. Javnost je smatrala da smo tražili prenisku cenu, a mi smo uspeli da dobijemo još 40 odsto niže", naglasio je Cvetković.

Cvetković je ocenio i da nisu tačne spekulacije da će biti potrebno izvršiti rebalans budžeta već u martu 2012. godine.

Kaže da će rebalans budžeta biti potrebno obaviti tek nakon formiranja nove vlade, kada novi kabinet utvrdi svoju politiku i prioritete.

Premijer je dodao da veruje da će i tada budžet imati, kako se izrazio, iste gabarite, a da će izmene eventualno biti napravljene samo drugačijom preraspodelom sredstava.

Cvetković je dodao da će manjak u državnoj kasi u 2012. godini biti gotovo isti kao i ove godine i dodao da će se ta praznina popunjavati kao i do sada zaduživanjem, donacijama i prihodima iz privatizacije.

Premijer Srbije je posle zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske rekao da je današnji sastanak pokazao kontinuitet saradnje i stvorio osnove da ona u budućnosti ide uzlaznom linijom.

Reč je o drugoj sednici dve vlade koja je, kakokaže, iako nije bila istorijska, od velikog značaja za razvoj odnosa Srbije i Republike Srpske na osnovu sporazuma o specijalnim paralelnim vezama.

"Današnja rasprava je bila veoma konstruktivna i živa, trajala je dva sata i pokazala da postoji velika saglasnost u svim ključnim pitanjima, da su odnosi Srbije i Republike Srpske odlični i da će se saradnja razvijati" rekao je Cvetković.

Kako je precizirao premijeri i ministri dveju vlada razmatrali su opšta pitanja saradnje, ali i veliki broj konkretnih projekata od kojih se neki već realizuju, a neki će biti realizovani u budućnosti.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image