• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković u voćnjacima i tržnim centrima

Kompanija "Delta holding" Miroslava Miškovića planira da do kraja 2013. zasadi jabuke na 600 hektara u Čelarevu, dok će u šoping mol na Autokomandi uložiti oko 200 miliona evra.

"Prioritet naše kompanije 'Delta agrar' je dalji razvoj zasada jabuka na imanju Podunavlje u Čelarevu. Ovaj jabučnjak trenutno se prostire na površini od 300 hektara, pokriven je protivgradnom mrežom i navodnjavanjem kap po kap, a uz sam zasad podignuta je i ULO hladnjača sa niskim nivoom kiseonika za smeštaj ubranog voća", kaže za "Politiku" Jelena Krstović, potpredsednica za korporativne komunikacije ove firme.

Prema njenim rečima, plan je da do kraja 2013. godine voćnjak dostigne površinu od 600 hektara, a da hladnjači udvostručimo kapacitet. Ona je dodala da će sa tim investicijama ukupno ulaganje u voćnjak Podunavlja dostići sumu od 50 miliona evra.

Ona kaže da "Delta" nastoji da istovremeno radi i na unapređivanju stočarske i povrtarske proizvodnje.

"Delta je više puta isticala da poljoprivredu vidi ne samo kao svoj strateški biznis, već i kao prioritetnu granu srpske ekonomije. Razvoj agrara može da donese povećanje srpskog izvoza, a kroz otvaranje novih radnih mesta i da doprinese značajnim društvenim pitanjima", kaže Jelena Krstović.

Što se tiče biznisa sa nekretninama, razvoj šoping molova će u narednim godinama biti "Deltin”"prioritet, kaže ona i dodaje da se za sada povratak u maloprodaju prehrane ne planira.

"Krajem iduće godine planiramo početak gradnje šoping mola 'Delta planet' na Autokomandi u Beogradu, koji će sa površinom od oko 200.000 kvadratnih metara višestruko nadmašiti veličinu dosadašnjih tržnih centara u Srbiji", navodi Krstovićeva.

Reč je o izuzetno vrednoj investiciji koja se procenjuje na oko 200 miliona evra, koja će biti realizovana kroz takozvano projektno finansiranje, precizirala je ona.

"Ta finansijska konstrukcija već je obezbeđena. U 2013. godini u planu je i početak izgradnje šoping mola u Ulici Despota Stefana, takođe u Beogradu", kaže Krstovićeva.

Prema ranijim najavama, završetak radova na šoping molu na Autokomandi je planiran za drugu polovinu 2014. godine. Kako su već poručivali iz "Delte", sledeće godine počinje i izdavanje lokala.

Jelena Krstović objašnjava za "Politiku" i da se prioriteti "Delte", odnosno strateški pravci razvoja nisu promenili posle prodaje "Maksija", jer se i ranije pričalo da će akcenat biti na agraru i nekretninama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image