• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog novog zakona preregistracija firmi

Sva privredna društva moraće da se preregistruju u Agenciji za privredne registre (APR) do 30. juna 2012. godine, saopštila je danas APR.

Izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Zakonom o Agenciji za privredne registre, koje je Skupština Srbije juče usvojila, propisano je da preregistracija preduzeća počne 1. februara iduće godine.

Te zakonske novine, kao i primena novog Zakona o postupku registracije, kako je najavila APR, omogućiće da administrativne procedure za registraciju pravnih lica i preduzetnika u 2012. godini budu dodatno skraćene, a pravni okvir za korporativno poslovanje privrede biće značajno unapređen.

Dodaje se da je od uspostavljanja APR-a i sprovođenja reforme u toj oblasti registracija preduzeća skraćena sa 51 na tri radna dana, ali će usvojenim Zakonom o postupku registracije procedura registracije biti kraća i za ostala pravna lica, kao što su udruženja, zadužbine, fondacije i sportska društva.

Za 850.000 korisnika usluga APR-a u idućoj godini biće uvedeni novi elektronski servisi koji će dodatno pojednostaviti procedure i olakšati komunikaciju između te javne agencije i građana.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image