• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porez duguju privatnici, a ne državne firme

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je 95 odsto poreskih dužnika iz privatnog sektora i da će se izmenama zakona javnio znati ko duguje državi i koliko.

"Loše je da to budu tajni podaci. U tom kontekstu u sklopu zakona koji prate ovaj budžet predložena je izmena koja će omogućiti da se na sajtu objave najveći dužnici", rekao je Cvetković u raspravi o predloženom budžetu za 2012. godinu i pratećim zakonima u Skupštini Srbije.

Poslanici Liberalno demokratske partije tražili su od premijera da kaže ko su najveći poreski dužnici u Srbiji, kao i koja javna preduzeća najviše duguju.

Cvetković je rekao da sada ne može da odgovori na to pitanje, ali da će to biti omogućeno za "dva-tri dana", kad izmene zakona budu usvojene.

"Mislim da nije preterano, za one koji žele to da znaju, da ako su čekali sedam godina, sačekaju još dva dana", rekao je Cvetković.

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić rekao je danas da premijer Srbije Mirko Cvetković izbegava da kaže koliko duguju javna i državna preduzeća za neplaćene doprinose.

"Umesto da kaže koliko milijardi duguju politički mezimci za koje uzima nove subvencije, Cvetković traži da se strpimo i da će podaci biti objavljeni na sajtu", kazao je Đurić novinarima u Skupštini.

On je naveo da nije presudno to što premijer navodi da je brojčano 95 odsto dužnika u Srbiji iz privatnog sektora nego koliki je iznos dugovanja velikih državnih i javnih preduzeća.

"Naime, tih pet odsto dužnika iz javnog sektora su ogromna preduzeća, sa hiljadama radnika, i ona duguju mnogo više od stotina malih preduzeća sa jednim ili nekoliko zaposlenih", kazao je Đurić.

On je naveo da državna preduzeća duguju privatnom sektoru koji zbog toga, kako je rekao, i dolaze u probleme i kasne sa uplatama.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image