• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Soroš: Raspad EU bi bio katastrofa

Krah zone evra i raspad Evropske unije imali bi katastrofalne posledice po globalni finansijski sistem, izjavio je poznati finansijski investitor Džordž Soroš.

"Evro danas potencijalno ugrožava političko jedinstvo Evropske unije", rekao je kontroverzni milijarder za poslovni dnevnik "Biznis lajn".

On je ocenio da bi propast zajedničke valute mogla da rezultira raspadom Evropske unije, što bi bila prava katastrofa ne samo za Evropu, već i za globalni finansijski sistem.

Kriza evrozone "poprima sve ozbiljniji karakter i sa sobom nosi veću opasnost nego globalna finansijska kriza 2008. godine", preneo je Rojters izjavu Soroša za "Ekonomik tajms".

Pojedine zemlje će u kratkoročnoj perspektivi možda biti primorane na pokretanje novih mera za pooštravanje budžeta zbog debalansa između "zemalja-kreditora i zemalja-dužnika", citira Sorosa dnevnik "Mint".

"Na žalost, oni još nisu našli rešenje za izlaz iz teške finansijske situacije, što samo pogoršava stanje, i nije jasno da li će takvo rešenje uopšte i da se pojavi" zaključio je Soroš.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image