• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova mapa Delezovih prodavnica

Delez Srbija (Delhaize Serbia) planira reorganizovanje maloprodajne mreže otvaranjem 20 i renoviranjem 40 prodavnica, zatvaranjem sedam Mini Maxi prodavnica i promenom formata Tempo Express u Maxi.

"Delez prepoznaje region jugoistočne Evrope kao tržište koje može da podstakne rast čitave grupe. Analizirali smo našu maloprodajnu mrežu, i odlučili da napravimo izvesne izmene, kako bismo što uspešnije pružali najbolje usluge potrošačima", rekao je David Vander Skuren, generalni direktor Delez grupe za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Kako je saopšteno, proširenjem asortimana, izmenom izgleda prodavnica i načina izlaganja robe, postojeće prodavnice Tempo Express biće prebačene u format Maxi.

Otvaranje i renoviranje prodavnica obavljaće se postepeno tokom godine, a u narednih šest meseci biće zatvoren po jedan Mini Maxi u Mrčajevcima, Kragujevcu, Baljevcu, Vranju i tri u Šapcu.

"Iako ove odluke, koje imaju veliki uticaj na naše zaposlene, potrošače i lokalne zajednice, nije bilo lako doneti, one će doprineti učvrščivanju našeg poslovanja i prisustva na ovom tržištu. Zatvaranje neprofitnih i otvaranje novih prodavnica će kompaniji doneti uštede koje Delez Serbija planira da reinvestira na srpskom tržištu, od čega će najveće koristi imati potrošači", istakao je Vander Skuren.

U prodavnicama koje se zatvaraju, gde god je to bilo moguće, zaposlenima je ponuđen posao u drugim objektima u sistemu Delez Srbija.

Zaposlenima kojima zbog opravdanih razloga nismo bili u mogućnosti da ponudimo posao, biće ponuđena najbolja moguća opcija kako bi što lakše podneli promenu, stoji u saopštenju.

Od jula 2011.godine kada je Delez kupio maloprodajne lance Maxi i Tempo, u Delez Srbija je otvoreno nekoliko stotina radnih mesta, a planirana otvaranja novih prodavnica bi u narednom periodu trebalo da obezbede dodatnih 600 radnih mesta.

Delez grupa je danas je objavila da će optimizovati maloprodajnu mrežu na svim tržištima na kojima posluje.

Ta grupa analizira ukupno poslovanje, ali i učinak pojedinačnih objekata, na osnovu kojih se donosi odluka na koji najbolji način optimizovati mrežu.

"Optimizacija je stalan proces koji se obavlja na nivou čitave Delez grupa radi obezbeđivanja rasta, efikasnosti i održivosti poslovanja, i podržava strateški dokument kompanije “New Game Plan”. Optimizacija podrazumeva otvaranje novih, rebrendiranja, renoviranja i zatvaranja nekih prodavnica, istaknuto je u saopštenju.

Kako je ranije danas preneo AFP Belgijski trgovinski lanac Delez grupa saopštio je da će ukinuti oko 5.000 radnih mesta u Sjedinjenim Državama i zatvoriti blizu 20 prodavnica u istočnoj Evropi kao rezultat smanjenja potrošnje u poslednjem kvartalu 2011.

Kompanija će ukinuti 4.900 radnih mesta u Sjedinjenim Državama i zatvoriti blizu 113 prodavnica. Takođe će zatvoriti supermarkete i hipermarkete u Srbiji, Bugarskoj i Bosni, i tako ukinuti oko 100 radnih mesta.

Delez grupa početkom marta 2011. godine kupila je za 932,5 miliona evra srpski trgovinski lanac "Delta Maksi".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image