• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladin paket mera pomoći privredi

Vlada Srbije usvojila je danas paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, da je danas usvojen paket kreditne podrške privredi preko Fonda za razvoj od 2,5 milijarde dinara.

Takođe, usvojen je i program mera za ublažavanje negativnih efekata ekonomske krize koji, između ostalog obuvhata pomoć kompanijama koje se bave proizvodnjom kamiona, autobusa i traktora ukupne vrednosti od 600 miliona dinara, rekao je Ćirić.

Prema njegovim rečima, usvojen je i predlog programa za raspored korišćenja subvencija u turizmu od oko 2,7 milijardi dinara koje će biti uložene u razvoj te privredne grane.

Ćirić je najavio da će sledeće nedelje biti usvojena uredba za realizaciju sredstava za podsticaj stranih i domaćih investitora u vrednosti od oko pet milijardi dinara.

Ministar je najavio i da će sledeće nedelje biti predstavljen Nacrt zakona o redovnosti plaćanja novčanih obaveza koji će važiti i za privatni i za javni sektor.

Ministar je ocenio da ove mere pokazuju spremnost vlade da se i u ovoj godini posveti poboljšanju položaja privrede i preduzeća u Srbiji, i pored restriktivnog budžeta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image