• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Por dobio kredit EBRD za fabriku pragova

Austrijska građevinska grupa i Evropska banka za obnovu i razvoj potpisale su ugovor o kreditu od 2,8 miliona evra za pokretanje fabrike železničkih pragova u Svilajncu.

Na potpisivanju ugovora u Beču rečeno je da je ukupna vrednost investicije 5,6 miliona evra, a preostalih 50 odsto sredstava obezbediće Por (PORR).

Fabrika će biti smeštena u hali bivše fabrike vijaka u Svilajncu.

Por je već naručio proizvodnu liniju iz Italije, a prvi pragovi proizvodiće se već u avgustu ove godine.

Za početak Por planira da otvori 25 novih radnih mesta u fabrici, čiji će proizvodni kapacitet biti oko 200.000 pragova godišnje, a proizvodiće se 400 dnevno.

"Nakon mnogih uspešnih železničkih projekata u Srbiji, BiH, a nadamo se uskoro i u Makedoniji, nova fabrika će doprineti bržem uključenju Koridora 10 u transevropsku mrežu", kazao je generalni direktor Por grupe Karl Hajnc Štraus.

Kako je istakao Štraus, fabrika pragova u Svilajncu biće jezgro za širenje poslovanja Pora u modernizaciji železniče infrastrukture u regionu.

Direktor za transport u EBRD Sju Beret kazala je da će EBRD nastaviti da investira u razvoj infrastrukture u Srbiji i dodala da je ta banka do sada kreditirala infrastrukturne projekte u Srbiji vredne 800 miliona evra.

"Nova fabrika nije samo potvrda da se region razvija, već i da se otvaraju nova radna mesta. Fabrika ce imati direktan pristup prugi, što ce omogućiti efikasnu isporuku pragova u celom regionu, i može biti od koristi Poru u realizaciji budućih železničkih projekata", rekao je zamenik presednika Opštine Svilajnac, Predrag Milanović.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image