• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Koridoru 10 ušteđeno 80 miliona evra

Novac koji je "pretekao" od dosadašnje izgradnje panevropskog koridora biće preusmeren na druge tog autoputa.

Ministar infrasturkture i energetike Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će taj novac biti upotrebljeni za obnovu druge trake autoputa na severnom kraku Koridora ili izgradnju južnog kraka kod Neradovca, kao i da nije planirano poskupljenje putarine.

U razgovoru sa direktorkom Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju Džejn Armitidž i direktorom za Srbiju Lu Breforom, Mrkonjić je kazao da je 180 kilometara Koridora 10 završeno u prethodne tri i po godine i da se na još 150 kilometarta gradi ili se tenderi završavaju.

Armitidž i Brefor su posetili Mrkonjića i interesovali se za radove na Koridoru 10, kakva je strategija Srbije kada je u pitanju rehabilitacija i održa¬vanje puteva i drugo, saopštilo je ministarstvo.

"Bez razgovora sa vama mi nećemo donositi kapitalne odluke ove vrste. Želimo da u mandatu ove vlade zatvorimo sva otvorena pitanja da bi naša saradnja mogla u kontinuitetu da se nastavi i posle izbora u Srbiji", rekao je Mrkonjić.

Armitidž je obavestila ministra da je strategija Svetske banke u sledećem periodu, kada je Srbija u pitanju, finansiranje održavanja, rehabilitacije i bezbednosti na putevima, da takav plan već postoji i da je planirano 100 miliona evra...

Na njeno pitanje da li će Srbija povećati cenu putarine, Mrkonjić je kazao da za sada putarina neće biti povećana i da je cena već visoka.

"Očekujemo povećanje prihoda od putarina većim saobraćajem na Koridoru 10 i zato žurimo da sve poslove što pre okončamo. Srbija, što se saobraćaja tiče, ima odličan geografski položaj i izgradnja dobre infrastrukture nas brže vodi u Evropu, ali i u stabilniju privrednu i ekonomsku situaciju", rekao je on.

Mrkonjić je kazao da će održavanje puteva ubuduće biti povereno firmama izabranim na tenderu, pa će i tako biti ušteda, a gposti su obavešteni i da je saobraćaj preko graničnih prelaza znatno ubrzan boljom organizacijom službi.

Na granici su objedinjeni mnogi poslovi poput carine, policije, fitopatologa... i umesto četiri sada tim poslom rukovodi samo jedno ministarstvo, protok saobraćaja je brži, osim kod Dimitrovgrada gde su velika gradilišta, rekao je on.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image