• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraćenje poreza kupcima socijalnih stanova

Građani koji prvi stan kupuju po neprofitnim uslovima vraćaće se porez ako nije manji od od iznosa PDV-a na prenos prava.

Kupci socijalnih stanova dobiće pravo na povraćaj poreza na dodatu vrednost (PDV) nakon usvajanja Predloga izmena Zakona o PDV-u koji je upućen Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku.

Kako se navodi u obrazloženju tog zakonskog predloga objavljenog na sajtu Skupštine, građani koji prvi stan kupuju po neprofitnim uslovima ostvariće mogućnost povraćaja poreza pod uslovom da su isplatili ugovorenu cenu stana sa PDV-om u iznosu koji nije manji od iznosa PDV-a obračunatog za prenos prava raspolaganja.

Predloženim izmenama Zakona o PDV uvode se i poreske olakšice za korisnike slobodnih zona kojima se stvaraju uslovi za unapređenje rada tih zona radi povećanja proizvodnje, izvoza i otvaranja novih radnih mesta.

Preduzeća koja posluju u slobodnim zonama dobiće pravo na odbitak prethodnog poreza za promet dobara i usluga koji se vrši u slobodnoj zoni, za koje bi imao pravo na odbitak prethodnog poreza kada bi ta dobra ili usluge nabavljao za potrebe obavljanja delatnosti van zone.

Izmenama Zakona o PDV-u rebuplički i pokrajinski organi, kao i lokane samouprava postaće obveznici plaćanja PDV-a kada vrše promet dobara i usluga iz svoje nadležnosti koji može da dovede do narušavanja konkurencije, navodi se u obrazloženju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image