• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jurij Bajec: Razjasnićemo MMF

Savetnik srpskog premijera Jurij Bajec smatra da će se na razgovorima predstavnika MMF i Vlade, koji će uslediti u februaru, stvari razjasniti, a Srbija dobiti pozitivnu potvrdu prve revizije aranžmana iz predostrožnosti.

Povodom vesti da je Međunarodni monetarni fond (MMF) odložio reviziju aranžmana sa Srbijom Bajec je za "Novosti" naveo da se primedbe MMF ne odnose na penzije i plate u javnom sektoru, već na visinu investicija u infrastrukturu i državne garancije.

On je naglasio da će se u predstojećim razgovorima razmotriti "svaka stavka“ za koju predstavnici MMF misle da bi mogle da dovedu do probijanja okvira planiranog javnog duga.

Bajec je za list ocenio da država nema "prevelik zalogaj“ po ovim pitanjima i napominje da je budžetom predviđena i dokapitalizacija Komercijalne banke sa sto miliona evra, kako bi država ostala njen većinski vlasnik, zatim izgradnja sistema za navodnjavanje, davanje garancije za ulaganja u gasovod Aleksinac - Novi Pazar, što su sve značajni razvojni projekti.

MMF je odložio reviziju aranžmana sa Srbijom, smatrajući da nivo zaduženja u budžetu premašuje dogovorene granice, što je u suprotnosti sa programom javnog deficita.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image