• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celom obilaznicom oko Beograda od maja

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić obišao je danas radove na trenutno najvažnijem gradilištu na Koridoru 10 - obilaznici oko Beograda, a građevinari su najavili da će ona biti završena do maja, što je za više od pola godine pre roka.

Mrkonjić je prilikom obilaska trase obilaznice, dugačke nešto više od 40 kilometara, izjavio da je na petlji Batajnica ovih dana rešen imovinsko-pravni problem u vezi sa jednim objektom, da radovi odlično napreduju i da će rok za obilaznicu biti dosta skraćen.

Ministar je rekao Tanjugu da je na obilaznici angažovano dosta domaćih preduzeća i izrazio očekivanje da će 1. maja biti otvorena za saobraćaj kompletirana obilaznica od Batajnice do Bubanj Potoka.

On je kazao da će Beograđani imati ogromnu korist od obilaznice, jer će veliki deo saobraćaja biti preusmeren na nju.

Mrkonjić je pohvalio graditelje, koji su ga dočekali sa puno optimizmam, s obzirom na intenzivne radove na velikim objektima u zimskom periodu.

Direktor firme "MBA Miljković", koja izvodi radove na petlji kod Batajnice i od Orlovače do tunela Straževica, Branko Miljković je rekao da će radovi na obilaznici biti završeni do kraja aprila, a da je predviđeni rok za završetak radova krajem ove godine.

On je kazao da se to odnosi na petlju Batajnica, trasu od Batajnice do Dobanovaca i deo od petlje Orlovača do tunela Straževica, tako da će Kružnim putem obilaznica biti spojena sa Bubanj Potokom.

Radove na izgradnji trase od Batajnice do Dobanovaca u dužini od devet kilometara izvodi preduzeće "Štrabag".

U okviru petlje Batajnica planirana je izgradnja dva vijadukta od po jedan i po kilometar, kao produžetak autoputa od Novog Sada prema Dobanovcima.

Konstrukcija se sastoji od levog i desnog mosta sa po dve prilazne rampe, a svaki od mostova se sastoji od četiri razdvojene konstrukcije.

Na petlji Batajnica se trenutno izvode radovi na izgradnji desnog mosta koji je sada već izgrađen u dužini oko 800 metara.

Na trasi od Ibarske magistrale do Straževice u toku su radovi na izgradnji tri velika mosta - most br. 13 preko Kijevskog potoka dužine 555 metara, most br. 14 dužine 73 metra i most 15 preko Topčiderske doline u dužini od 661 metar, kao i trasa između mostova u dužini od 3,8 kilometara.

Tehnički direktor firme "Ratko Mitrović-Niskogradnja", koja je angažovana na tom delu obilaznice, Predrag Vuković kazao je da se radovi dobro odvijaju i bez ikakvih teškoća, kao i da ih za sada vreme dobro služi.

Ministar je rekao da će autoput od Beograda do granice sa Crnom Gorom proći kroz Sandžak i to se ne dovodi u pitanje.

"Naravno da će biti autoputa kroz Sandžak", rekao je Mrkonjić.

On je objasnio da je na nedavnoj konferenciji za novinare govorio o izgradnji puta od Tutina do Novog Pazara i Sjenice i da se nikada nije dovela u pitanje gradnja autoputa na trasi budućeg Koridora 11 preko Peštera ka Crnoj Gori.

Mrkonjić je kazao da je pogrešno shvaćen i da je govorio isključivo o tome da u Sandžaku nije potreban autoput od Novog Pazara do Sjenice.

"Priotiret posle izgradnje Koridora 10 je gradnja autoputa preko Sandžaka i Boljara", dodao je Mrkonjić.

Ministar je rekao da se već realizuje projekat za rekonstrukciju i proširenje puta Novi Pazar- Sjenica i da će građani Sandžaka biti zadovoljni, s obzirom da će radovi biti završeni u "rekordnom roku".

Bošnjačka narodna stranka (BNS) je najoštrije u četvrtak osudila izjavu ministra Mrkonjića da "autoput kroz Sandžak nikada nije ugovaran" i da nije ni potreban.

Mrkonjić je ponovio da su dve deonice na trasi autoputa ka Crnoj Gori, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u ukupnoj dužini oko 50 kilometara, spremne za realizaciju i da se početkom marta, posle dogovora sa turskim i azerbejdžanskim firmama, očekuje nastavak gradnje autoputa od Beograd prema Čačku.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image