• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Most kod Beške košta 5,64 milijarde dinara

Putevi Srbije i austrijska 'Alpina' potpisali su memorandum kojim je usaglašena cena novoizgrađenog mosta preko Dunava kod Beške od 5,64 milijarde dinara.

Pomoćnik generalnog direktora Javnog preduzeća ''Putevi Srbije'' Slavoljub Tubić ja naveo i da su memorandumom usaglašene 42 od ukupno 43 stavke u pregovorima o usaglašavanju cene, rekao je Tubić dodajući da je taj dokument potpisan 24. januara u Beogradu.

On je kazao da je još preostalo da se dogovore o tome da li je bilo opravdano produženje roka izgradnje mosta, na osnovu čega će ''Alpina'' pokušati da traži dodatni novac.

Tubić je rekao da je osnovnim ugovorom o izgradnji mosta iz 2006. godine, bila predviđena cena od 2,9 milijarde dinara i da im je do sada isplaćeno oko 43 miliona evra.

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić je ranije izjavio novinarima da je razlika u ceni mosta nastala, jer je taj objekat građen po savremenom standardu "žuti Fidik", koji predviđa da se izvođaču poveri posao na osnovu idejnog projekta i da on posle izradi glavni projekat.

Mrkonjić je kazao da zbog toga nisu unapred mogli da se predvide svi neophodni radovi, jer je u pitanju veliki most dugačak 2,2 kilometra plus pristupne saobraćajnica.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image