• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Inflacija" i za uplatu privatnih penzija

Novi iznos poreske olakšice za uplate u dobrovoljne penzijske fondove uvećan je sa 4.343 na 4.647 dinara, saopštila NBS.

Novi iznos je posledica redovnog godišnjeg usklađivanja tako da sada poslodavac ne plaća porez na platu zaposlenom i doprinose za socijalno osiguranje ukoliko se radniku uplati do 4.647 dinara mesečno u dobrovoljni penzijski fond.

Uplate u istom iznosu koje poslodavac obavlja putem administrativne zabrane, obustavom i plaćanjem iz zarade zaposlenog, takođe su oslobođene plaćanja poreza.

U 2006. godini, kada su dobrovoljni penzijski fondovi počeli poslovanje, poreska olakšica je iznosila 3.000 dinara i od tada se, na osnovu odluka Vlade Srbije, obavlja usklađivanje tog iznosa sa visinom inflacije u prethodnoj godini, podseća NBS.

S tim u vezi, uobičajeno je da se članovi fondova prilikom opredeljivanja za visinu mesečnih uplata u penzijske fondove, rukovode utvrđenom visinom neoporezivog iznosa, te prosečni iznos mesečnog doprinosa po članu fonda stalno raste od osnivanja dobrovoljnih penzijskih fondova, navedeno je u saopštenju centralne banke.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image