• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U novom Jatu ostaće samo trećina zaposlenih

Novi Jat ervejz, koji će stvarati nekoliko srpskih biznismena, trebalo bi da ima 400 zaposlenih, umesto sadašnjih 1.200.

"Blic" navodi da će kompanija pokušati da nabavi tri nova nova aviona, jer bi samo tako mogla biti profitabilna od 2015.godine.

List piše da bi biznismeni Miroslav Mišković, Miodrag Kostić, Miroslav Bogićević i Goran Perčević trebalo da ulože ukupno 25 miliona evra.

Ideja je smanjiti broj radnika, preuzeti sedam ili osam najboljih aviona od ukupno 14 i napraviti kompaniju koja bi vredela 50 miliona evra.

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić izrazio je spremnost da zajedno sa grupom srpskih privrednika uloži novac u osnivanje nove srpske aviokompanije.

Gostujući sinoć u emisiji tv B92 "Između dve vatre" Kostić je kazao da će to učiniti "iz čistog altruizma".

On je naveo da bi novac u novu aviokompaniju trebalo da uloži bar 10 privrednika i da bi osnivački ulog trebalo da iznosi 25 miliona evra.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić potvrdio je u sredu da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima koji su spremni da osnuju novu aviokompaniju, ali nije želeo da navede njihova imena, jer bi to moglo da ugrozi pregovore.

Ministar za infrastrukturu MIlultin Mrkonjić izjavio je danas da ''Jat ervejz'' neće biti prodat tajkunima, već privrednicima od kojih se za osnivanje nove avio kompanije očekuje, oko trideset miliona evra.

Mrkonjić je rekao da je to otprilike polovina potrebnog novca, i da će država dati drugu polovinu i neki dinar više.

''Ne znam šta znači reč tajkun, pošto pripadam starijoj generaciji'', rekao je Mrkonjić koji je još jednom ponovio da će nova srpska aviokompanija biti formirana do kraja mandata ove Vlade.

Odgovorajajći na pitanje da li se JAT nudi biznismenu Miroslavu Miškoviću, Mrkonjić je rekao da će biti ponuđen onome ko ponudi više novca navodeći da pregovore vodi premijer Mirko Cvetković i da u njega ima poverenja.

Mrkonjić je rekao da treba promovisati upliv privatnog kapitala, jer ćemo od toga imati koristi.

On je kazao da će sve što vredi biti preneto u novu avio kompaniju, koja će dobiti novu flotu sledeće godine, a dugovi će ostati državi.

Prema pisanju dnevnika "Blic" grupu srpskih privrednika koja se pominje kao potencijalni kupac kompanije "Jat ervejz" predvodi vlasnik "Delte" Miroslav Mišković.

Sa Miškovićem je o tome već razgovarano u Vladi pre dve nedelje, a premijer Srbije Mirko Cvetković će, kako piše "Blic", brzo zakazati i zajednički sastanak.

Prema planu Vlade, država bi trebalo da ostane vlasnik 50 odsto aviokompanije, a preduzetnici bi u kupovinu ušli sa po nekoliko miliona evra, s tim što bi najviše uložio Mišković i time postao najveći nosilac tog projekta.

Jat je u 2010. ostvario gubitak od 3,8 milijardi dinara, što je za 140 odsto više nego u prethodnoj godini.


(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image