• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piloti: Jat vredi više od "procenjenog"

Sindikat pilota smatra da nacionalna aviokompanija ima resurse koji su veće vrednosti, nego što se to predstavlja u javnosti. Zaboravljeni hoteli, potcenjena flota, imovina data budzašto...

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije ukazao je danas da treba uraditi preciznu procenu vrednosti "Jat ervejza", u trenutku kada Vlada Srbije kao vlasnik donosi stratešku odluku o budućnosti te nacionalne kompanije.

"U javnosti je stvorena, po našem dubokom uverenju, pogrešna slika da je "Jat" pojeo svoju supstancu i da je gubitaš koji živi na grbači poreskih obveznika", navodi se u saopštenju tog sindikata.

U periodu od 2002. godine do danas izdvojen je bez nadoknade ili prodat za neadekvatnu cenu veliki deo imovine "Jat ervejza", kaže se u saopštenju, uz napomenu da su znatno ispod realne cene prodati aerodromi u Tivatu, Podgorici, Vršcu i Pilotska akademija "Jata".

Pored navedenih primera, "Jat" u Hrvatskoj ima nekretnine u vrednosti od 50 miliona evra. Reč je o apartmanima u Puli i zgradama koje koristi "Kroacija erlajnz" širom Hrvatske koji treba da se povrate na sudu, tvrdi sindikat pilota.

Sindikat ukazuje, osim toga, da je vrednost flote "Jata" veća od prikazane u (spornom) završnom računu preduzeća.

Vrednost "Jata" leži i u pravima za sletanje na svetskim aerodromima (slotovi), ističe se u saopštenju, uz konstataciju da "samo slot za londonski aerodrom "Heatrow" vredi 40 miliona evra."

"Veoma je važno da kompanija bude realno procenjena za eventualno udruživanje sa domaćim i stranim partnerima. To je sigurno u interesu svih građana Srbije i mi ćemo istrajati u našoj nameri da svojim znanjem i iskustvom taj interes obezbedimo", navodi se, između ostalog, u saopštenju Samostalnog sindikata saobraćajnih pilota.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image