• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi konkurs za privatne izvršitelje

Konkurs, koji je raspisalo Ministarstvo pravde, otvoren je do 1. marta.

Na konkurs, treći do sada, mogu se prijaviti diplomirani pravnici sa dve godine iskustva na poslovima izvršenja, odnosno tri godine iskustva na pravnim poslovima.

Kao je rekao državni sekretar u ministartvu Slobodan Homen, poseban motiv za kandidate moglo bi da predstavlja to što će, pored troškova i fiksnog dela zarade, dobijati i varijabilni deo koji će zavisiti od njihove uspešnosti u radu.

Oglasi za ispit objavljeni su u dnevnoj štampi i "Službenom glasniku", a svakog trenutka dostupni su na Internet sajtu Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs.

Zainteresovani kandidati sve potrebne informacije mogu dobiti na telefon 011 3622 344.

Prema rečima državnog sekretara, privatni izvršitelji su nova pravna profesija koja je u zemljama regiona i čitave Evrope odavno zaživela kao vrsta zanimanja koja je značajno doprinela efikasnijem radu pravosuđa, a od koje može veoma pristojno da se zaradi.

U nadležnosti privatnih izvršitelja biće naplata dugovanja za komunalne usluge, a poznato je da je broj takvih predmeta u sudovima veliki, što, kako je naveo Homen, znači da će izvršitelji uvek imati puno posla.

S druge strane, njihov rad trebalo bi da doprinese efikasnosti pravosudnog sistema, odnosno izvršenju donetih rešenja, što je i osnovni razlog za uvođenje ove profesije, kazao je Homen.

U isključivoj nadležnosti sudova će ostati sprovođenje odluka u vezi s porodičnim odnosima, kao i odluka koje se tiču vraćanja zaposlenog na rad, dok će za ostale vrste izvršenja poverilac moći da odluči da li želi uslugu profesionalnog sudskog ili privatnog izvršitelja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image