• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Železara "zaduvava" visoku peć

Krenuo je dim iz dimnjaka Železare Smederevo - to je siguran znak da je pokrenuta proizvodnja, potvrdio je jutros predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u ovoj fabrici Dragan Milovanović.

"Obnovljena je poizvodnja i to je najvažnije u ovom trenutku. Aglo mašine na Aglomeraciji počele su da prave uložak za visoku peć za livenje gvožđa", izjavio je Milovanović.

On je precizirao da, za dva do tri dana, gvožđe dolazi u Čeličanu, gde se finalizira proizvod i stiže u Toplu valjaonicu, po proceni, oko 12. ili 13. marta.Plan je, prema Milovanoviću, da kompletan proces proizvodnje bude zaokružen do 15. marta.

Sektor za odnose sa javnošću u Železari Smederevo za danas je najavio pokretanje proizvodnje, “zaduvavanjem” visoke peći broj dva, nakon prestanka rada u februaru zbog loših vremenskih uslova.

“Nakon prestanka rada usled loših vremenskih uslova u prvoj polovini februara kada je i veći deo zaposlenih mogao odabrati odlazak na plaćeno odsustvo ili korišćenje godišnjeg odmora, Železara Smederevo ponovo pokreće proizvodnju i planira da zaduva visoku peć broj 2 u sredu 7. marta”, kaže se u saopštenju.

Pripreme za pokretanje proizvodnje privode se kraju a za početak, pristigla je i dovoljna količina sirovina za redovan rad primarne proizvodnje i nastavak procesa rada završne proizvodnje u svim njenim delovima.

U saopštenju se dodaje da se veći deo zaposlenih vratio sa plaćenih odsustva i godišnjih odmora i počeo sa svojim redovnim radnim aktivnostima.

Tanjug saznaje da su od ponedeljka počele pripremne radnje za pokretanje proizvodnje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image