• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šefu Folksvagena dupla plata -17,4 miliona

Šefovi vodećih nemačkih kompanija zarađivali su prošle godine u proseku 6,1 miliona evra a prvi na listi, sa trostrukim iznosom, je šef automobilskog koncerna.

Veliki deo od 30 najvećih firmi zastupljenih na nemačkoj berzi prošle godine je znatno uvećao promet i zaradu, za neke je to bila rekordna godina.

Prosečna primanja vodećih menadžera porasla su, prema navodima magazina "Špigel" (Der Spiegel) za 13 odsto u odnosu na 2010.

Za šefa Folksvagena (Volkswagen) Martina Vinterkorna povećanje je iznosilo znatno više - od "samo" 9,3 miliona u 2010. na 17,4 miliona u 2011. godini. Razlog je tržišni, povišica je usledila pošto je dobit ovog auto-koncerna udvostručena u odnosu na prethodnu godinu.

Na drugom mestu po visini primanja nalazi se šef Simensa (Siemens) Peter Lešer sa 9,8 miliona evra, potom šef Dajmlera (Daimler) Diter Ceče i šef energetskog koncerna RWE Jirgen Grosman sa 8,4 miliona.

Prema navodima kompanije za savetničke usluge Tauers Votson (Tower Watson), koje citira nemačka štampa, kompanije vodeće menadžere sada nagrađuju prevashodno za dugoročni uspeh.

Tako oko 40 odsto ovih milionaških primanja predstavlja nagradu za odlično poslovanje firme u roku od dve do devet godina.

Niz nemačkih velikih kompanija i Banaka, među njima i Dojče banka (Deutsche Bank) čiji je šef Jozef Akerman godinama bio na prvom mestu liste menadžera sa najvećom zaradom, još nisu objavile poslovne podatke za prošlu godinu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image