• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici oterali upravu IMK 14. oktobar

Upravni odbor IMK 14. oktobar smenio je danas generalnog direktora preduzeća Zorana Radmanovca i trojicu izvršnih direktora.

"S obzirom na to da su oba reprezentativna sindikata i član Upravnog odbora iz redova zaposlenih potpisali zahtev za smenu generalnog i izvršnih direktora preduzeća Upravni odbor je doneo takvu odluku", rekao je agenciji Beta član UO Dragiša Ranković.

Dodao je da je na sednici odlučeno da se za vršioca dužnosti generalnog direktora imenuje Žarko Kozić, diplomirani inženjer organizacije rada, te da do 23. marta bude raspisan konkurs za izbor generalnog direktora.

S obzirom na to da je Ranković prošle nedelje podneo ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora, to je konstatovano, a za novog predsednika UO izabrana je Slavica Miletić, članica Upravnog odbora, i pomoćnica gradonačelnika Kruševca.

Predsednik Samostalnog sindikata IMK "14. oktobar" Ljubiša Velimirović, rekao je agenciji Beta da će zaposleni nakon ove odluke prestati sa svakodnevnim protestnim okupljanjima, a kako bi novo poslovodstvo moglo da krene u rešavanje problema.

Novi generalni direktor je, kazao je on, izabran na predlog reprezentativnih sindikata i više stotina okupljenih radnika, koji su pred Upravnom zgradom čekali završetak sednice Upravnog odbora.

"UO je od nas zatražio predlog, u roku od pola sata smo se dogovorili, predložili smo Kozića, koji u fabrici radi 28 godina, zna kako sistem funkcioniše, a bio je ranije na rukovodećim pozicijama. On bi do ponedeljka bi trebalo da predloži kandidate za izvršne direktore", rekao je Velimirović.

Radnici IMK "14. oktobar" su se od 5. marta svakodnevno okupljali u fabričkom krugu, a nekoliko puta su prote stvovali i ispred Skupštine Grada tražeći redovnu isplatu zarada, upošljavanje kapaciteta preduzeća i smenu poslovodstva.

Radničko nezadovoljstvo predstavnici Samostalnog sindikata tada su obrazložili činjenicom da plate kasne pet meseci, da se prevoz duguje za 28 meseci, da je u prošlog godini proizvodno-finansijski plan ostvaren sa 30 odsto i da su od 16 planiranih proizvedene dve mašine.

IMK "14. oktobar" je u većinskom državnom vlasništvu, a prema ranijim najavama trebalo bi da se nađe u grupi preduzeća koja su od posebnog interesa za odbrambenu industriju. IMK zapošljava oko 1.500 radnika, a prosečna neto plata je oko 28.000 dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image