• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro mere za mala i srednja preduzeća

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će uskoro biti predstavljen javnosti niz mera , među kojima je i odluka vlade da se svima koji otvaraju nove pogone, omogući da po ceni manjoj od tržišne ili, čak, potpuno besplatno ustupi zemljište.

Te mere bi trebalo bi da ohrabre mala i srednja preduzeća da više proizvode i da zapošljavaju veći broj radnika, rekao je Cvetković u razgovoru za "Novosti“.

On je podsetio da je vlada od 2008. godine do danas, preko međunarodnih finansijskih institucija i kroz podršku vlada drugih zemalja, obezbedila više od 300 miliona evra izuzetno povoljnih kreditnih linija namenjenih isključivo sektoru malih i srednjih preduzeća.

Cvetković je najavio i reformu poreskog sistema koja će smanjiti opterećenje na zarade, što bi, kako kaže, trebalo da poboljša konkuremntnost srpskih proizvoda na međunarodnom tržištu.

On je napomenuo da ukidanje plaćanja doprinosa u trajanju od godinu dana za novozaposlene do 30 godina i preko 45 godina starosti nije dovelo do povećanja broja zaposlenih. To, smatra premijer, pokazuje da problem nije u visini poreza i doprinosa.

Cvetkovioć je ocenio opravdanom inicijativu za smanjenje nakanada i taksi koje su u isključivoj nadležnosti lokalnih samouprava.

On je negirao da je nestalo cak 100.000 malih i srednjih preduzeća, preciziravši da je njihov broj porastao za oko 7.000 novih firmi u poslednje četiri godine. U istom periodu osnovano je za skoro 10.000 privrednih društava više od broja brisanih.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image