• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država uposlila 200 šumarskih inženjera

Više od 200 nezaposlenih inženjera šumarstva potpisalo je u Beogradu ugovore o angažovanju na poslovima inventure privatnih šuma u Srbiji na period od godinu dana.

Inženjeri su ugovor potpisali sa Šumarskim fakultetom u prisustvu ministra poljoprivrede i trgovine Dušana Petrovića.

Mesečna plata inženjera iznosiće 40.000 dinara uz mogućnost dobijanja bonusa, a kako je najavljeno realizacija tog projekta počeće 2. aprila.

Petrović je rekao da u Srbiji ima više od dva miliona hektara šuma, od čega je polovina u privatnom vlasništvu, dodajući da država do sada nije uspela da adekvatno popiše sve podatke o privatnim šumama.

On je kazao da je siguran da će inženjeri u naredne dve godine uspeti da na nivou opština i gradova pribave sve potrebne podatke, koji će biti temeljno važni za sprovođenje nacionalne strategije i politike u šumarstvu.

"Kada prođe četiri godine, svakom od ukupno 1,3 miliona vlasnika šuma, moći ćemo da bez ikakvih problema i u najkraćem mogućem vremenu, damo obaveštenje kakvim ekonomskim dobrom raspolaže i šta je najbolje da sa svojom šumom uradi", kazao je Petrović na Šumarskom fakultetu.

On je napomenuo da te šume jesu privatna svojina, ali i nacionalno dobro i bogatstvo, te im se mora posvetiti najveća moguća pažnja.

Petrović je kazao da će inženjeri šumarstva koje je država angažovala imati značajnu ulogu i u boljem korišćenju biomase, ističući da je njen potencijal u Srbiji procenjen na između milion i dva miliona tona ekvivalentne nafte na godišnjem nivou.

Kada je reč o ukupnom periodu na koji će inženjeri šumarstva biti angažovani, ministar je istakao da će svi oni koji budu dobro radili svoj posao, imati mogućnost da rade dok god to žele.

Dekan Šumarskog fakulteta Milan Medarević kazao je da će na taj način konačno biti aktivirani oni koji su se za to školovali, naglašavajući da je reč o najvećem projektu te vrste koji je fakultet realizovao.

Jedan od potpisnika ugovora Goran Baštovanović rekao je da je to velika šansa za inženjere, koji su i po nekoliko godina bili bez posla.

Baštovanović, koji je na posao čekao tri godine, izrazio je nadu da se angažman neće završiti nakon godinu dana, već da će to biti trajnije rešenje.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image