• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak samo jedna Ikea u Srbiji?

Najavljeno ulaganje švedske "Ikee" u gradnju pet robnih kuća u Srbiji svešće se do 2015. godine na samo jedan objekat u Beogradu, piše "Blic".

Predstavnici "Ikee" poslali su pismo svim poslovnim partnerima 19. marta, samo nekoliko dana pošto ih je primio predsednik Srbije Boris Tadić, u kome se navodi da će po novom planu "Ikea" do kraja sledeće godine izgraditi po jednu robnu kuću u Beogradu i Zagrebu, a ostale planove u regionu zamrzava do daljeg.

U pismu, u koje je "Blic" imao uvid, navodi se da su planovi modifikovani zbog uslova na tržištu u Srbiji i Hrvatskoj, koji su i dalje neizvesni.

Izvor lista navodi da će za sada biti građena robna kuća kod kvantaške pijace na Novom Beogradu, dok će ostali objekti morati da sačekaju 2015. godinu, jer švedska kompanija nije zadovoljna uslovima na tržištu u Hrvatskoj i Srbiji.

Objekat kod Kvantaša će početi da se gradi na jesen, kada bi trebalo da budu gotovi svi papiri, a svečano otvaranje planirano je za kraj 2013. godine, kada bi trebalo da proradi i onaj u Zagrebu.

"Ikea" će, navodi izvor lista, ponovo raditi procene tržišta za 2015. godinu, pre nego što definitivno odluči da li će da realizuje izgradnju i ostalih objekata.

Portparol "Ikee" Milena Vujačić kaže za "Blic" da su ivesticije samo odložene, ali da će "Ikea" izgraditi u Srbiji pet planiranih robnih kuća dve u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image