• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 25 miliona evra za vodovode u Srbiji

Za novi program vodosnabdevanja i kanalizacije u Srbiji obezbeđen kredit od 17,5 miliona evra i donacija nemačke vlade od 7,5 miliona evra.

Ministarstvo finansija Srbije potpisalo je danas sa Nemačkom razvojnom bankom KfW ugovor o rešavanju problema vodosnabdevanja i kanalizacije u šest opstina u Srbiji u vrednosti 25 miliona evra.

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić je nakon potpisivanja ugovora kazao da će tim programom biti obezbeđena kvalitetna voda za piće i redovno vodosnabdevanje u Lekovcu, Vranju, Pirotu, Aleksincu, Jagodini i Trsteniku.

Za novi program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji KfW je obezbedila kredit od 17,5 miliona evra, a donacija nemačke vlade je 7,5 miliona evra.

Prethodnim programom je obezbeđen novac za sedam opština, tako da će sa ta dva programa oko dva miliona građana u Srbiji imati bolje sisteme vodosnabdevanja i kanalizacije.

Ćirić je najavio još dva takva programa za vodosnabdevanje u osam opština i kanalizacionu mrežu u tri opštine, ukupne vrednosti 90 miliona evra.

"To je doprinos poboljšanju kvaliteta života građana u Srbiji, kako bi se lakše rešavala pitanja zapošljavanja i sprečio odlazak mladih iz nerazvijenih opština", rekao je Ćirić.

Zamenik nemačkog ambasadora u Beogradu Hans Ulrih Sudbek je kazao da će Nemačka ostati dobar partner Srbije u rešavanju problema u vodosnabdevanju i kanalizaciji, i da se sa drugom fazom projekta pokrivaju opštine na čitavoj teritoriji Srbije.

Nemačka je do sada izdvojila 111 miliona evra za projekte vodosnabdevanja u Srbiji i dodatnih 31 milion za otpadne vode, tako da to čini veliki deo pomoći od ukupne 1,2 milijarde evra, koliko je Nemačka obezbedila za Srbiju.

Direktor kancelarije KfW banke u Srbiji Jirgen Vekšof kazao je da će realizacija projekata početi krajem juna ili početkom jula ove godine kroz planiranje i pripreme za raspisivanje tendera, a na jesen se očekuju prvi radovi na postavljanju vodovoda.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image