• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smenjen direktor uspešnog Alfa plama

Velin Ilić , čovek koji je od vranjanskog "Alfa plama" napravio jednu od najboljih srpskih firmi, smenjen je sa funkcije, javila je Radio-televizija Vranje.

Odbor direktora na čelu sa Zoranom Čičkom iz beogradskog "Alfa investa SMM" je prema jučerašnjoj odluci Skupštine akcioanra, za generalnog direktora izabrao Gorana Kostića, koji dolazi iz Britiš amerikne tobakoa (BAT) iz Vranja a novi izvršni direktor je Branislav Popović, dosadašnji direktor vranjske ekspoziture Privredne banke, javlja Tanjug.

"Alfa plama" važi za jedno od najuspešnijih preduzeća u Srbiji, ima 850 radnika koji godišnje proizvodu oko 160.000 peći za greanje na čvrsto i tečno gorivo, ali i na struju i gas. Čak 65 odsto svojih proizvoda plasira na tržišta bivših jugoslovenskih republika, te u Nemačku, Italiju, Austriju i Poljsku.

U Skupštini akcionara većinu imaju firme beogradska "Alfa invest SMM" (odnosno beogradski "Euro Balkan corporation", odnosno kiparski "Argonauts Conlustants limited") i "Amasis doo" vlasnika Miroljuba Aleksića (vlasnika nekadašnje Alco banke, a sada nekoliko srpskih preduzeća među kojima je i subotički "Pioinir")

Dosadašnji generalni direktor Velin Ilić potvrdio je za Tanjug da između 15 kandidata za dve najviše funkcije u ovom akcionarskom društvu, on i njegov prvi saradnik Vene Zdravković, nisu dobili potreban broj glasova.

"Tačno je. Više glasova akcionara od mene i Zdravkovića, dobili su Kostić i Popović. Ja ću već danas predate dužnost gospodinu Kostiću, a u narednih nekoliko dana dobiću i rešenje o novom radnom mestu”, rekao je Ilić.

Uspeh "Alfa plama" u poslovnim krugovima vezuje se za Ilića lično, jer u vranjskoj kompaniji je 34 godine, od čega je generalni direktor je bio tačno 25 godina.

Za to vreme Kompanija “Alfa plam” je postala najstabilnije i najperspektivnije preduzeće na jugu Srbije i jedno od najboljih u Srbiji uopšte.

(MONDO/agencije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image