• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupela bebi oprema?

U Ministarstvu trgovine juče je održan sastanak sa inicijatorima akcije za ukidanje PDV-a i ograničavanje marži na bebi opremu a povod su bile brojne žalbe roditelja da su nakon najave o mogućnosti ukidanja PDV-a cene u radnjama skočile za 10 do 25 odsto.

”Ovo je bio predsastanak jer je za sledeću nedelju zakazan sastanak sa ministrom Dušanom Petrovićem”, kaže maja Čečen, direkor Fonda B92 I jedna od inicijatorki ukidanja PDV-a.

Dragana Soćanin iz “Udruženja roditelj” kaže da se na rast cena žale roditelji iz cele Srbije, zbog čega su se za pomoć obratili Ministarstvu trgovine.

U toj instituciji kažu da proveravaju o čemu se radi i istuču da se neće ustezati da primene sve zakonom dozvoljene mere ukoliko se ispostavi da je bilo ko učinio nešto nelegitimno na tržištu, piše “Blic.”

Uvoznici i trgovci negiraju da je došlo do podizanja cena.

Darko jovanović , brend menadžer u “Aksi” kaže das u u ovom lancu prodavnica cene nekih artikala korigovane u prvom kvartalu ove godine I da poskupljenje nema nikakve veza sa inicijativom za ukudanje PDV-a.

”Cene nismo menjali mi već naši dobavljači koji nam promene cenovnika najvljuju po mesec dana unapred. Oni su kao opravdanje skoka cena navodili rast cena na svetskom tržištu i rast evra. Među proizvodima koji su poskupeli su pelene, čije su cene polovinom februara uvećane šest odsto”, kaže Jovanović I dodaje nema logike da trgovci dižu cene je rim takvo ponašanje ne ide u korist,budući da bi ono značilo smanjenje prodaje.

On ističe i da nisu tačne tvrdnje das u trgovačke marže visoke.

”U ovom biznisu ima previše konkurencije. “Aksa” se trudi da bude najjeftinija što znači da poslujemo sa niskim maržama. Naše marže na pelene iznose šest odsto, a na bebi hranu oko 10 odsto, nikako 200-300 odsto kako se moglo čuti u medijima. U to se uverila I tržišna inspekcija koja nas je nedavno posetila. Kolike su uvozničke marže ne znam”, ističe Jovanović.

U “kikovim” radnjama kažu das u kod njih cene menjane samo kod onih artikala koji su prethodno bili na akciji.

”Mart je bio mesec kolica kada smo odobravali popust od oko 10 odsto. Sada su te cene vraćena na februarski nivo”, priča Marijana, jedna od prodavačica za “Blic.”

(MONDO)


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image