• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azerbejdžan gradi deo Koridora 11

Direktor preduzeća ''Koridori Srbije'' Mihailo Mišić potpisao je večeras ugovor sa predstavnicima azerbejdžanske firme ''Azvirt'' o izvođenju radova na deonici Koridora 11 od Ljiga do Požege, vrednosti 308 miliona evra.

Direktor kompanije Azvirt Kamil Alijev je, posle potpisivanja ugovora izjavio da u ovom poslu očekuje značajnu pomoć srpskih kompanija, inženjera, stručnjaka.

Prema njegovim rečima, radna snaga, građevinski materijali, tehnika i oprema će uglavnom biti iz Srbije.

''Posao ćemo ispuniti uz punu odgovornost'', kazao je Alijev i izrazio nadu da će po okončanju radova deo auto-puta odgovarati svetskim standardima.

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov je rekao da je dosadašnji predsednik Srbije i kandidat za to mesto Boris Tadić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, prijatelj Azerbejdžana, inicijator i arhitekta ovog projekta.

''Za kratko vreme ostvaren je značajan napredak u svim oblastima, a odnosi su podignuti na viši nivo stateškog partnerstva. To su sve praktični rezultati rada tokom vašeg predsedničkog mandata'', dodao je Hasanov, obraćajući se Tadiću.

On je naveo da dve zemlje sa sigurnošću gledaju u budućnost, dodavši da su tome doprineli iskreni i prijateljski odnosi dva šefa država.

Hasanov je naglasio da je za dve godine njegovog mandata, koji su se podudarali sa Tadićevim predsedničkim mandatom, bio svedok uspostavljanja mira, stabilnosti i prosperiteta, povoljnog ekonomskog ambijenta i ubrzavanja procesa evropskih integracija.

''Dobijanje statusa kandidata, realizacija reformi, infrastrukturnih i drugih projekata rezultat su vizije srpskog rukovodstva za interes i blagostanje naroda'', kazao je Hasanov.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali ministri za energetiku i infrastrukturu Milutin Mrkonjić, rada i socijalne politike Rasim Ljajić, spoljnih poslova Vuk Jeremić, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić.

Parlament Azerbejdžana je na sednici u Bakuu odobrio zajam od 308 miliona evra na period od 25 godina za izgradnju autoputa E-763 u Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je u februaru u Bakuu potpisao sa ministrom za ekonomski razvoj Šahinom Mustafajevim sporazum o zajmu Azerbejdžana za izgradnju deonice Koridora 11.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image