• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jumko" šije uniforme za Vojsku

Vojska Srbije do kraja ove godine dobiće novu uniformu proizvedenu u tekstilnoj kompaniji "Jumko" iz Vranja, najavio je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.

On je prilikom obilaska kompanije "Jumko" rekao da je Vojska Srbije sklopila ugovor, vredan 650 miliona dinara, za uniforme koje će za njene pripadnike šiti ta kompanija.

Šutanovac je najavio da će do kraja godine biti sklopljen ugovor na još 200 miliona dinara i da će svi pripadnici vojske nositi M10 uniforme, koje proizvode Vojni institut i fabrika "Jumko".

Prema njegovim rečima, ova fabrika će uskoro šiti uniforme i za strane vojske jer postoji takvo interesovanje.

Šutanovac je rekao da je to primer kako sredstva mogu da se troše na domaće proizvode i podsetio da Ministarstvo odbrane to isto radi u Priboju i kragujevačkoj "Zastavi".

"Ministarstvo godišnje izdvaja milijardu dinara za pripadnike vojske sa područja Vranja", rekao je Šutanovac.

Ukazavši da je za prethodne dve godine primljeno 1.000 mladih ljudi u profesionalni sastav vojske na području tog grada, Šutanovac je rekao da, zahvaljući poslovima sa vojskom, zajedno sa još 1.800 radnika "Jumka" , njih oko 3.000, obezbeđuju egzistenciju sebi i svojim porodicama.

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac obišao je i domaće privatno preduzeće "Stefi komerc" gde je izjavio da srpska privreda treba da se bazira na malim i srednjim preduzećima i da DS ima plan kako da subvencioniše proizvodnju za izvoz.



Šutanovac je tokom posete Vranju, zajedno s načelnikom Generalštaba VS general-potpukovnikom Ljubišom Dikovićem, posetio i Dom vojske u tom gradu.

(agencije/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image