• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemac na čelu UO "Južni tok"

Upravni odbor "Južni tok saobraćaj AG" izabrao je Heninga Fošeraua za svog predsednika danas u sedištu Gasproma u Moskvi.

Na današnjem prvom zasedanju u sastav UO ušli su generalni direktor Gasproma Aleksej Miler, njegov zamenik Aleksandar Medvedev, generalni direktor italijanske kompanije ENI Paolo Skaroni, izvršni direktor francuske kompanije EDF Anri Proljo i članovi izvršnog odbora kompanije BASF Harald Švager i Hening Fošerau.

"Morski deo gasovoda Južni tok je važan element prekograničnog infrastrukturnog projekta koji će dodatno ojačati saradnju Rusije i Evropske unije. Radujem se početku rada ruskih i evropskih partnera na izgradnji gasovoda koji će bez sumnje biti dobro koordiniran i produktivan", rekao je Fošerau.

U saopštenju je navedeno da je Fošerau jednoglasno izabran za predsednika UO, kao i da su članovi Odbora razmatrali ključna pitanja saradnje, istakavši da će kompanije koje učestvuju u projektu "Južni tok" konačnu odluku o finansiranju i planu delovanja doneti u novembru ove godine.

Fošerau je rođen 1941. godine u Hamburgu, po obrazovanju je doktor pravnih nauka, a od 1988. do 1997. bio je gradonačelnik rodnog grada, dok je 14 godina pre toga bio odbornik u gradskoj skupštini.

U decembru prošle godine ruski premijer Vladimir Putin naložio je kompaniji Gasprom koja se nalazi u većinskom vlasništvu države da ubrza realizaciju projekta "Južni tok" i da započnu njegovu izgradnju tokom 2012. godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image