• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zastava kamioni" će praviti hamvije?

Američki proizvođač vojnih vozila "AM Dženeral" mogući je strateški partner kragujevačke fabrike "Zastava kamioni", najavio ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović.

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Vladimir Petrović, rođeni Kragujevčanin, najavio je danas, u okviru svog učešća u kampanji "Izbor za bolji život-Boris Tadić" u Kragujevcu, posetu Kragujevcu predstavnika "AM Dženeral".

"Ta poseta trebalo bi da rezultira strateškim partnerstvom sa 'Zastava kamionima'", izjavio je Petrović i dodao da je posetio tu fabriku i da je u razgovorima sa njenim predstavnicima dogovoreno da posete kragujevačku fabriku.

"Predstavnici 'AM Dženeral' formiraće grupu koja će narednih sedmica doći u 'Zastava kamione' i proceniti da li je moguće da ova fabrika postane strateški partner za prozivodnju američkih vojnih vozila koja bi bila isporučivana za ovaj deo jugoistočne Evrope i Bliskog istoka", izjavio je Petrović.

Razlog njegove posete američkoj kompaniji, kako je saospsteno, bila je provera 21 "hamera" namenjenih Vojsci Srbije koja je u okviru dela saradnje ugovorena prilikom posete ministra odbrane Dragana Šutanovca SAD.

"Video sam ova vozila i ona su blindirana i pod punom opremom, spremna za momentalnu upotrebu i mislim da će ova vozila dati kvalitetan doprinos opremljenosti naše vojske", kazao je Petrović.

Naglasivši da će "dati pun diplomatski i lični angažman u dovođenju strateškog partnera fabrici kamiona", Petrović je rekao da "danas Kragujevac postaje grad automobila i to firme koja je suvlasnik i američkog 'Krajslera', tako da je logično i da još jedna čisto američka firma uđe u Kragujevac".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image