• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koprivnička Podravka merka kupovinu u Srbiji

Kompanija "Podravka" zainteresovana je da investira u Srbiju i to u izgradnju novih fabrika ili preuzimanje već postojećih.

Kako je izjavio predsednik Uprave te kompanije iz Hrvatske, Zvonimir Mršić, tržište Srbije ima veliki potencijal, da je "Podravka" zainteresovana ili za grinfild investiciju ili preuzimanje neke srpske kompanija ali nije navodio imena.

Po Mršiću, investicije na srpsko tržištu pospešile bi poslovanje kompanije i dostupnost potrošačima kao što bi bila stvorena i mogućnost da proizvodi iz Srbije budu izvoženi na tržište Evropske unije (EU), ali i Rusije I Turske.

Od 1. jula 2013. kada Hrvatska bude pristupila EU, ona može da bude prolaz srpskoj privredi za tržište dvadesedsedmočlane Unije, rekao je Mršić.

S druge strane, za "Podravku" su veoma važni Sporazumi o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa Rusijom i Turskom jer bi na ta velika tržišta mogla pod povoljnim uslovima da izvozi robu proizvedenu u Srbiji, dodao je Mršić.

Kompanija "Podravka" postoji skoro osam decenija i svoje proizvode trenutno izvozi u više od 40 zemalja sveta na svim kontinentima.

"Podravka" je prepoznatljiva po proizvodnji "vegeta" začina, supa iz kesice, dečje hrane, suvomesnatih proizvoda, ribljih konzervi…

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image