• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić u Hanoveru "naleteo" na Merkelovu

Kandidat za predsednika Srbije i lider DS Boris Tadić susreo se danas na sajmu u Hanoveru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Tadić i Merkelova susreli su se na svečanosti otvaranja međunarodnog sajma tehnologije „Hanover mese 2012“.

Kancelarka Merkel, prilikom ulaska u dvoranu, ugledala je Tadića i prišla mu da se pozdravi zajedno sa kineski premijerom Ven Điabaom.

Merkel, Điabao i Tadić, kratko su razgovarali, a zatim su zajedno pozirali fotoreporterima.



Tadić u Hanoveru boravi povodom održavanja sajma na kojem se predstavlja i srpska privreda.

U Hanoveru će od sutra do 27. aprila građani moći da posete najveći svetski sajam tehnologije i tehnike, na kojem izlaže 10 preduzeća iz Srbije i Metalski klaster Vojvodine.

Pod motom "Metal i mašine", srpska privreda će na zajedničkom nacionalnom štandu u Hali četiri, predstaviti najnovija dostignuća i proizvodni program u oblasti metalne i mašinske industrije. Pored toga, Srbija će se 24. aprila predstaviti poslovnoj publici na skupu pod nazivom "Dan srpsko-nemačke privrede".

Kao glavni govornik je najavljen ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, dok će sa nemačke strane skup pozdraviti premijer nemačke savezne države Donja Saksonija Dejvid MekAlister, direktor Nemačke sajamske kompanije, "Dojče mese" Volfram fon Frič i predsednik Upravnog Odbora za istok nemačke privrede Ekart Kordes.

Za "Dan srpsko-nemačke privrede" postoji veliko interesovanje nemačkih privrednika. Čak preko 120 firmi je prijavilo učešće na ovoj manifestaciji.

Očekuje se da će sajam, koji je ovaj put u znaku "zelene tehnologije", posetiti više od 300.000 posetilaca iz celog sveta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image