• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kampini odobrena kupovina "kravice"

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je holandskoj kompaniji Frisland Kampina preuzimanje srpskih mlekara investicionog fonda Salford - beogradskog Imleka i Mlekare Subotica.

Komisija je izdala rešenje kojim se po skraćenom postupku "odobrava koncentracija učesnika na tržištu" koja nastaje sticanjem udela Imleka i Mlekare Subotica u vlasništvu holandske kompanije Kampina (FrieslandCampina), objavila je na svom sajtu Sinteza invest group.

Raniji vlasnik ove ove dve mlekare, kompanija Salford kapital partners, objavila je početkom februara da je potpisan Memorandum o razumevanju sa Frisland Kampinom, te da očekuju da će dogovor biti okončan u narednih nekoliko meseci.

Cena akcija Imleka se krajem protekle nedelje blago spustila ispod ravnotežnog nivoa od 3.000 dinara, da bi se juče ponovo vratila sa velikim obimom na pomenutu cenu, gde tržišna kapitalizacija (vrednost kapitala na berzi) najveće srpske mlekare iznosi oko 26,1 milijardu dinara (234 miliona evra).

Rojal Frisland Kampina koa svoje članove broji 14.391 farmu mleka u Belgiji, Nemačkoj i Holandiji. Njihovi proizvodi se prodaju u više od stotinu zemlja u svetu a prošlogodišnji obrt im je bio 9,6 milijardi evra. Kompanija ima 19.000 zaposlenih u 25 zemalja.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image