• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo za ekonomistu - zaradio 185 miliona

Najveći prijavljeni oporezivi dohodak za 2011. godinu je 185.336.103 dinara, diplomiranog ekonomiste sa beogradskog Savskog venca.

Trenutni rekorder bi, ukoliko ima tri izdržavana člana porodice a prema poreskom kalkulatoru specijalizovanog veb sajta propisi.com, trebalo da na pomenutih 185 "i kusur" miliona plati porez nešto veći od 27 miliona dinara.

Prema do sada obrađenim prijavama najveći oporezivi dohoci su prijavljeni u Novom Sadu - 164.482.116 dinara, još jednog ekonomiste i lekara u Beogradu (118,8 miliona i 108 miliona), diplomiranog inženjera u Vršcu (106,6 miliona)...

Prema poslednjem Izveštaju o primljenim prijavama za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2011. godinu, ukupno je primljeno (do 25. aprila) 20.199 prijava.

U toku je dalji unos i obrada primljenih prijava, prijem naknadno podnetih prijava po odobrenju za odlaganje podnošenja i prijava podnetih posle zakonskog roka, tako da se očekuju izmene koje se mogu odraziti na broj primljenih prijava, na iznos najvišeg prijavljenog oporezivog dohotka i na strukturu podnosioca poreskih prijava.

U prvih 100 obveznika evidentirana su 92 muškarca i osam pripadnica ženskog pola, evidentiran je jedan obveznik starosti do 31 godine, 88 obveznika starosti od 31 do 60 godina i 11 obveznika starosti preko 60 godina.

Najveći broj poreskih obveznika iskoristio je zakonsku mogućnost da u poreskoj prijavi, ne navede zanimanje. Tu mogućnost iskoristilo je više poreskih obveznika nego prethodne godine.

Zastupljenost po zanimanjima su od diplomiranih ekonomista, diplomiranih pravnika, diplomiranih inženjera tehnologije, mašinskih inženjera, diplomiranih farmaceuta, menadžera, preduzetnika, direktora, kamenorezaca, mesara do doktora nauka.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image