• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Hitno nastaviti aranžman sa MMF

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da očekuje da će nova vlada, kada bude formirana, što pre nastaviti razgovore i aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom.

"Nakon toga uslediće i rebalans budžeta. Što se tiče ostalih stvari, ne bih da dajem mišljenje jer mi nije namera da dajem zadatke narednoj vladi koja će uskoro biti formirana", rekao je Cvetković za "Politiku".

Cvetković je kazao da mu je drago što su građani na izborima, bez obzira na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze, "prepoznali napore i sve ono što su ova vlada i predsednik Boris Tadić u prethodne četiri godine uradili".

"Zaista smatram da politika koju vodi Boris Tadić obezbeđuje sigurnu budućnost za sve građane Srbije. Zato su predsednički izbori takođe od izuzetnog značaja, jer oni određuju smer kojim će se Srbija uputiti. Siguran sam da će nakon toga proevropske snage formirati vladu", rekao je Cvetković.

On je kazao da je veoma zadovoljan što su stranke njegove vlade na parlamentarnim izborima osvojile više manadata nego na prethodnim.

"Veoma sam zadovoljan zbog toga. Prilikom formiranja vlade zamolio sam da se njen rad ocenjuje na osnovu činjenica, a ne na osnovu predubeđenja. Lično, dao sam sve od sebe da se u Srbiji očuva ekonomska stabilnost, da što više investicija dođe u Srbiju, da se napreduje ka Evropskoj uniji, da se sprovede brojni reformski procesi", rekao je Cvetković.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image