• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konkurs za profesionalne vojnike oba pola

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijem mladića i devojaka za obavljenje različitih dužnosti u VS u petnaestak gradova i opština u Srbiji.

Konkurs je raspisan za strelce, nižandžije, puškomitraljesce, snajperiste, padobrance, mehaničare za radio-uređaje i sisteme, mehaničare za radarske uređaje...ali i za kuvare, vulkanizere, protivpožarce, limare...

Profesionalni vojnici biće angažovani u Beogradu, Negotinu, Sopotu, Ćupriji, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli, Kraljevu, Novom Pazaru, Pančevu, Nišu, Užicu, Somboru...

Na konkurs, koji je raspisan početkom meseca, mogu se javiti državljani Srbije koji ispunjavaju opšte i posebne uslove među kojima je da su zdravstveno sposobni za službu u Vojsci Srbije, a što utvrđuje vojnolekarska komisija.

Od zainteresovanih se traži i da imaju najmanje osnovno obrazovanje, da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa i da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

Uslov za buduće profesionalne vojnike je i da nisu stariji od 30 godina, da su odslužili vojni rok sa oružjem, osim za lica ženskog pola, da su bezbednosno provereni i da nemaju bezbednosnih smetnji za rad u Vojsci Srbije.

Oni koji budu izabrani biće angažovani kao profesionalni vojnici na šest meseci sa mogućnošću produženja ugovora do tri godine, odnosno dok ne napune 40 godina starosti.

Konkurs je otvoren do 15. juna, a zaintersovani se mogu prijavljivati po teritorijalnom principu, odnosno u Vojnoj pošti u mestu gde žele da budu primljeni, objavljeno je na internet stranici Ministarstva odbrane.

Vojska Srbije je od 1. januara prošle godine i zvanično profesionalna, uz ostavljeno mogućnost i za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem za mladiće i devojke.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image