• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Još jedan dobar dan za Srbiju

Lider DS i kandidat te stranke za predsednika Boris Tadić rekao je danas, povodom namere nemačke kompanije "Higson" da ulaže u Srbiju, da je uvek dobro kada nemački investitori dolaze u našu zemlju i poručio im da su napravili pravi izbor.

"Izbarali ste pravu zemlju, pravi grad, pravu regiju - srpski jug. Mi želimo da razvijemo taj deo naše zemlje. Svaka kompanija koja dođe u Srbiju je novi kvalitet za potencijalne nove investirore", rekao je Tadić nakon što su ministar ekonomije Nebojša Ćirić i generalni direktor kompanije Franc Koler potpisali Memorandum o razumevanju.

Dovođenje jednog novog investitora otvara vrata za dovođenje još pet, i tako treba raditi u budućnosti u svim domenima privrede, rekao je Tadić, dodajući da samo politika zasnovana na otvaranju radnih mesta ima perspektivu.

On je istakao da je uvek dobro kada nemački investitori ulažu u Srbiju, kada se proširuje ekonomska saradnja u svim domenima i dodao da se mogu očekivati dobre vesti i za druge kompanije u Srbiji.

"Tekstilni kapaciteti u Srbiju su izuzetni, nasleđeni su iz bivše Jugoslavije. Važna karika u razvoju tekstilne industrije jeste nalaženje strategijskih partnera koji bi unapredili tehnologiju proizvodnje i kvalitet", istakao je Tadić.



Prema njegovim rečima, posebno važan momenat jeste korišćenje u ovom slučaju nemačkog iskustva u obrazovanju i pripremama kroz osnovno i srednje školovanje za konkretan rad, za budućnost.

Cilj je da mladi ljudi odmah budu pripremljeni za obavljanje poslova na produktivnim radnim mestima.

"To je vrlo važna komponenta našeg razvoja, naše strategije obrazovanja, razvoja privrede i povećavanja konkurentnosti Srbije i njene sposobnosti da privuče strane investitore", rekao je on.

Tadić je podsetio da se danas svaka zemlja bori za investicije, i za onu najmanju, a posebno kada se radi o investiciji koja će, kao ova, omogućiti otvaranje 1.500 radnih mesta.

On je podsetio da je pre samo nekoliko meseci potpisan sporazum sa Benetonom, a danas ova kompanija razmišlja o proširenju proizvodnje i čak izmeštanju logističkog centra na teritoriju Srbije.

"O tome pregovaramo i pregovaraćemo u narednom periodu. To do neslućenih visina diže nivoe kooperacije sa jednom tako velikom kompanijom", dodao je Tadić.

Govoreći o brendu nemačke kompanije - sportskoj, pre svega skijaškoj opremi "iguana", Tadić je rekao da se radi o svetski poznatom brendu.

"Mi sa ovom kompanijom razgovaramo ne samo o početnom ulaganju, već i o mogućnosti da se podigne tehnološki nivo proizvodnje. Veoma sam srećan kada jedna dimenzija naše industrije, kao što je tekstilna, koja je trpela velike pritiske proteklih godina, dobija potpuno novu perspektivu", zaključio je Tadić.

Planirano je da nemačka kompanija otvori pogone u Žitorađi i Prokuplju, a investiraće u to četiri miliona evra i zaposlice 1.500 radnika u naredne dve godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image