• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poreska: Niko nam nije osporio svoj dug

Ni jedan obveznik sa spiska 1.500 najvećih poreskih dužnika iz aprila ove godine nije zvanično osporio svoj dug, kaže direktor Poreske uprave (PU) Srbije Dragutin Radosavljević.

Direktor Dragutin Radosavljević je u izjavi za Tanjug naglasio da PU trenutno nema zbirni podatak da li je neko sa aprilskog spiska poreskih dužnika platio dug i objasnio da ta institucija kvartalno prati dugovanja i objavljuje spiskove.

Radosavljević je precizirao da je u prvom kvartalu ove godine PU izdala 89.797 opomena za dug u iznosu od gotovo18,11 milijardi dinara (160 miliona evra), a od ukupnog duga po izdatim opomenama naplaćeno je 5,26 milijardi dinara (40,5 miliona evra), ili 29 odsto.

"U prvom kvartalu ove godine Poreska uprava je donela ukupno 30.157 rešenja za prinudnu naplatu iz svih predmeta prinudne naplate, za dug koji nije naplaćen po izdatim opomenama u iznosu od 9,23 milijardi dinara", rekao je Radosavljević.

Radosavljević je dodao da je od ukupnog duga po donetim rešenjima prinudne naplate naplaćeno oko 1,89 milijardi dinara, ili 21 odsto.

"To znači da je od ukupnog duga po izdatim opomenama u iznosu od 18,11 milijardi dinara za koji je počela naplata u prvom kvartalu ove godine, Poreska uprava ukupno naplatila po opomenama i rešenjima prinudne naplate iznos od 7,16 milijardi dinara ili oko 40 odsto", naveo je direktor PU Srbije.

Radosavljević je naglasio da je PU je u prvom kvartalu 2012. sprovodila naplatu po prenetim opomenama i rešenjima prinudne naplate iz prošle godine i po tom osnovu naplatila iznos od oko 2,18 milijardi dinara.

"To znači da je poreska uprava u prvom kvartalu ove godine zbirno naplatila iznos od 9,34 milijardi dinara po svim opomenama i rešenjima prinudne naplate.

Radosavljević je napomenuo da su postupci prinudne naplate po ovim rešenjima nastavljeni i u drugom kvartalu 2012.

Direktor PU Srbije izneo je ocenu da je naplata javnih prihoda u 2012, za koje je nadležna ta institucija, izuzetno zadovoljavajuća, "dobrim delom i zbog objavljivanja spiskova dužnika".

"Poreska uprava je u 2012. uspešno ostvarila plan budžeta Republike Srbije i to u januaru 9,7 odsto iznad plana, u periodu januar-februar 1,5 odsto iznad plana, a ukoliko se posmatra period januar-mart, plan je premašen za oko 3,4 odsto", naveo je Radosavljević.

Direktor PU Srbije je precizirao i da kada se uzmu u obzir ostvareni prihodi od januara do aprila, ostvaren je indeks od 102,2, odnosno premašen plan za oko 2,2 odsto.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image