• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država našla kupce tek za petinu zapisa

Uprava za javni dug prodala je danas na aukciji 22,3 odsto dvogodišnjih državnih zapisa ukupne nominalne vrednost 2,2 milijarde dinara.

Kako je objavilo je Ministarstvo finansija Srbije, za te dužničke hartije država daje godišnju kamatu od 13,99 odsto, a na naplatu dospevaju 22. maja 2014. godine.

Sledeći put kada će država okušati "sreću" sa investitorima, je već sutra, za kada je zakazana aukcija osamnaestomesečnih državnih zapisa. Kupovina bi tada mogla da bude bolje samo iz razloga što su ti zapisi denominovani u evrima.

Ukupna vrenost koju će Srbija sutra ponuditi kupcima je 100 miliona evra a, poređenja radi, danas je od 10 milijardi dinara (87.6 miliona evra) vrednih ponuđenih zapisa zamenjena vrednost iznosi svega 19,3 miliona evra (po današnjem srednjem kursu NBS od 114,10 dinara za evro).

Prethodna emisija dvadesetčetvoromesečnih državnih zapisa, emitovana 22. februara a ponovo otvorene 07. maja, prodata je u obimu od 77,94 odsto, po diskontnoj stopi od 13,49 odsto na godišnjem nivou.

(Beta/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image