• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kukuruza izvezli taman da platimo gas

Prvo mesto na izvoznoj listi Srbije u aprilu zauzimao je kukuruz sa 77 miliona dolara, a prirodni gas sa 75 miliona prvi je uvozni proizvod.

Među srpskim proizvodima koji imaju dobru prođu na svetskom tržištu na drugom mestu su setovi provodnika za avione, vozila i brodove (24 miliona dolara), a na trećem delovi za rotacione električne mašine (22 miliona), pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Po vrednosti sledi izvoz kontejnera od aluminijuma (18 miliona), izvoz toplo valjanih proizvoda - gvožđa i nelegiranog čelika u koturovima(14 miliona), koliko otpada i na ploče, limove i trake od legura aluminijuma.

Poslednja četiri mesta izvozne liste zauzimaju otpaci od gvožđa i čelika, lekovi za maloprodaju, nove spoljne gume za putničke automobile i ulja za podmazivanje (sve po 12 miliona dolara).

Na uvoznoj strani roba iz sektora nafte i gasa drži i sledeča dva meseta, Gasnih ulja smo uvezli za 73 miliona dolara a sirove nafte za 36 miliona.

Posle lekova za maloprodaju (34 miliona dolara), sledi malo luksuza. Uvoz dizel automobila kubikaže 1.500-2.500 bio je 23 miliona dolara a benzinaca 1.000-1.500 kubika 14 miliona dolara. Tek nešto malo manje od toga je potrošeno na uvoz obuće sa kožnim đonom - 12 miliona dolara.

Rafinisani bakar je uvezen za 13 miliona dolara a poslednje mesto zauzima uvoz delova mašina za obradu metala sa 11 miliona dolara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image